ВАКС вчергове продовжив арешт ексгендиректора держкомпанії «Краснолиманська»

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про продовження строку тримання під вартою підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 20 жовтня строк тримання під вартою колишнього виконувача обов'язків генерального директора державного підприємства «Вугільна компанія «Краснолиманська» Олександра Дубовика. НАБУ і САП його підозрюють у зловживаннях на 546 млн грн.

Таке рішення 22 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Дубовика з альтернативою 5 млн грн застави. Пізніше йому зменшили заставу до 3 млн грн, але залишили під вартою. Детектив НАБУ і прокурор САП просили знову продовжити арешт підозрюваного.

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити (Олександра Дубовика – ред.), який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 240 КК України (в редакції Закону № 1708-VI від 05.11.2009), ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у державній установі «Київський слідчий ізолятор» строком на шістдесят днів, тобто до 20.10.2023 включно, в межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Одночасно йому визначили альтернативою 1,342 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому гендиректору ВК «Краснолиманська» Олександру Дубовику. За даними слідства, у листопаді 2015 – січні 2017 року компанія «Краснолиманська» реалізувала приватній компанії «Дантрейд ЛТД» 756 тисяч тонн вугілля за втричі нижчою за ринкову ціною. Надалі ця фірма поставила це ж вугілля, але вже за ринковою ціною, ПАТ «Центренерго» (78,289% акцій належать державі). Через цю схему ДП недоотримало потенційний прибуток у розмірі понад 336 млн грн.

До того ж, у листопаді 2015 року за відсутності дозвільних документів держпідприємство незаконно видобуло понад 112,5 тис. тонн вугілля. Це завдало шкоду довкіллю на суму понад 210 млн грн.

Дубовику повідомили про підозру за частиною 2 статті 364, ч. 2 ст. 240 Кримінального кодесу України. Загальний розмір збитків становить 546 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: