НАБУ завершило розслідувати справу ексгендиректора держкомпанії «Краснолиманська»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вирішили відкрити матеріали розслідування сторони захисту колишнього очільника держкомпанії.
Олександр Дубовик

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи за підозрою колишнього виконувача обов'язків генерального директора державного підприємства «Вугільна компанія «Краснолиманська» Олександра Дубовика у зловживаннях на 546 млн грн.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«14 серпня 2023 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього виконуючого обов'язки генерального директора державного підприємства «Вугільна компанія «Краснолиманська» у зловживанні службовим становищем та незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення, що завдало збитків державі на суму понад 500 млн грн. Наразі детективами НАБУ у порядку ст. 290 КПК України відкрито матеріали кримінального провадження стороні захисту», – зазначають у САП.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Дубовика з альтернативою 5 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому гендиректору ВК «Краснолиманська» Олександру Дубовику. За даними слідства, у листопаді 2015 – січні 2017 року компанія «Краснолиманська» реалізувала приватній компанії «Дантрейд ЛТД» 756 тисяч тонн вугілля за втричі нижчою за ринкову ціною. Надалі ця фірма поставила це ж вугілля, але вже за ринковою ціною, ПАТ «Центренерго» (78,289% акцій належать державі). Через цю схему ДП недоотримало потенційний прибуток у розмірі понад 336 млн грн.

До того ж, у листопаді 2015 року за відсутності дозвільних документів держпідприємство незаконно видобуло понад 112,5 тис. тонн вугілля. Це завдало шкоду довкіллю на суму понад 210 млн грн.

Дубовику повідомили про підозру за частиною 2 статті 364, ч. 2 ст. 240 Кримінального кодесу України. Загальний розмір збитків становить 546 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: