ЗСУ відбили атаки на п'яти напрямках і вразили низку важливих цілей ворога – Генштаб

Читать на русском
Генштаб опублікував вечірнє зведення від 30 жовтня. Там зазначено, що оперативна ситуація на сході та півдні України залишається складною – противник продовжує атакувати позиції воїнів Сил оборони відразу на п'яти напрямках.
Фото: 95 ОДШБр

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною – противник продовжує атакувати позиції воїнів Сил оборони одразу на п'яти напрямках. Протягом доби на фронті відбулося 30 бойових зіткнень.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 30 жовтня.

На Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії у районі населеного пункту Сіньківка Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

Контрнаступ ЗСУ: де вдалося знищити штаби російських військДе під час контрнаступу Збройних сил було знищено штаби російських військ – на карті Слово і діло.

На Лиманському напрямі ворог наступальних дій не вів. Завдав авіаційних ударів у районах Серебрянського лісництва, Спірного, Виїмки Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення біля Кліщіївки та завдав авіаційних ударів у районах Андріївки, Курдюмівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Авдіївка, Тоненьке, Первомайське Донецької області, де Силами оборони відбито 5 атак. Також противник завдав авіаційних ударів у районах Архангельського, Новокалинового, Новобахмутівки, Семенівки, Степового, Бердичів, Авдіївки, Північного, Орлівки Донецької області.

На Мар'їнському напрямку окупанти за підтримки авіації вели безуспішні штурмові дії в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут наші захисники відбили більше 10 атак.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районі Старомайорського Донецької області. Окупанти завдали авіаційного удару в районі Вугледару Донецької області.

На Запорізькому напрямі противник наступальних дій не вів. Водночас завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Новодарівка Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів.

Динаміка знищення артилерії окупантівРекорд зі знищення артилерійських систем окупантів зафіксовано цього вересня – 900 одиниць. Динаміка по місяцях війни – на інфографіці.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні дії на Бахмутському напрямку. У Генштабі зазначили, що українські війська завдають окупантам втрат у живій силі та техніці, а також виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

«Протягом доби авіація Сил оборони завдала 19 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 1 – зенітно-ракетного комплексу противника», – йдеться у зведенні.

Підрозділи ракетних військ, у свою чергу, вразили засіб ППО, 5 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 9 артилерійських засобів та ще 6 «важливих цілей» противника.

Нагадаємо, за останню добу ЗСУ знищили приблизно 860 окупантів. Загальні втрати російської армії становлять 299 940 чоловік.

Раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що війська рф посилили своє угруповання і перейшли від оборони до активних дій в районі Бахмута Донецької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: