У США сталася стрілянина під час святкування Хелловіну, є загиблі

Читать на русском
У штаті Флорида невідомі відкрили стрілянину під час того, як цивільні святкували Хелловін.
фото: Телеграф

У американському штаті Флорида невідомі відкрили стрілянину під час того, як місцеві мешканці святкували Хелловін.

Про це повідомляє Радіо Свобода, з посиланням на місцеві ЗМІ.

Зазначається, що відомо про щонайменше двох загиблих внаслідок вогнепальних поранень та багатьох поранених.

Згідно зі словами начальника департаменту поліції Тампи Лі Беркоу, вранці 29 жовтня, коли відчинялись бари, між двома групами людей спалахнула бійка. Тоді ж сотні людей перебували поблизу місця подій, коли почалась стрілянина.

Один з підозрюваних у стрілянині вже здався поліції. Водночас правоохоронці вважаються, що стрільців було щонайменше двоє.

Як зазначив генерал армії США Фредерік Ходжес, вищезгадана тактика дозволяє «зменшити або обмежити кількість жертв, а також супутні збитки» будівлям.

За даними Gun Violence Archive, неурядової організації, цього року в Сполучених Штатах зафіксовано понад 500 випадків масової стрілянини.

Водночас, стало відомо, що у Чикаго під час вечірки на честь Хелловін вогнепальні поранення отримали 15 людей, двоє з них у критичному стані. Підозрюваний спробував втекти з місця події, але його затримали.

Також стрілянина сталася на парковці Вустерського державного університету у Массачусетсі. Одна людина загинула, ще одна — поранена.

Нагадаємо, в американському місті Льюїстоні, штат Мен, принаймні 22 людей загинуло і десятки були поранені в результаті стрілянини на вулиці.

Також 16 жовтня в Брюсселі сталася стрілянина, вбито три футбольні фанати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: