Цієї ночі Україна перейде на зимовий час

Читать на русском
Вночі 29 жовтня Україна перейде на зимовий час. Стрілку годинника на одну годину назад переводитимуть о 4-й годині ранку.
tyachivnews.in.ua

У ніч проти неділі, 29 жовтня, українці перейдуть на зимовий час. Стрілку годинника на одну годину назад переводитимуть о 4-й годині ранку.

Відомо, що в Україні переводять годинники в останню неділю жовтня і в останню неділю березня. Перехід на зимовий і літній час здійснюється майже чотири десятиліття. Це регламентується постановою Кабміну від 13 травня 1996 року №509 «Про порядок обчислення часу на території України».

Перехід на «зимовий» час: чим увінчалася ідея відмовитися від переведення стрілокМинулого року в Україні могли скасувати сезонне переведення годинників. У чому була суть ідеї та чим вона увінчалася – на інфографіці.

Відзначимо, що комп'ютери, планшети, смартфони та розумні годинники переходять на новий час автоматично. Однак старі мобільні телефони та механічний годинник потрібно буде налаштувати самостійно.

Перехід на зимовий та літній час пояснюють необхідністю подовження світлового дня, задля економії електроенергії. Та попри це, щодо доцільності таких дій вже багато років точаться суперечки.

Нагадаємо, Верховна рада у березні 2021 року відправила на доопрацювання законопроєкт №4201 «Про обчислення часу в Україні», який пропонує скасувати сезонне переведення годинника. У документі пропонується, щоб в Україні залишився зимовий час.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, чим увінчалася ідея відмовитися від переведення стрілок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: