Стефанчук розповів, коли допрацюють законопроект про переведення годинників

Читать на русском
У Верховній раді сподіваються, що в цьому році Україна в останній раз буде переводити годинник на літній час.
rada.gov.ua

У Раді сподіваються, що в цьому році Україна в останній раз буде переводити годинник на літній час. Законопроект про скасування переведення годинника планують доопрацювати найближчим часом.

Про це заявив перший віцеспікер Верховної ради Руслан Стефанчук, повідомляє пресслужба Апарату ВР 26 березня.

Україна на вихідних перейде на літній часУкраїна в ніч на 28 березня перейде на літній час, оскільки Рада не змогла скасувати сезонне переведення годинників.

На думку Стефанчука, економічна доцільність переведення стрілок годинника не доведена. А ввести на території України єдиний київський час - це геополітичне завдання.

«Я дуже сподіваюся, що це останній рік, коли ми будемо переводити годинник. Тому економічна доцільність переведення стрілок годинника не доведена, а шкода - очевидна», - сказав заступник голови Ради.

Перший віцеспікер розповів, що у Раді пропонували залишити київський час, оскільки 95% території України перебуває в межах єдиного часового поясу - UTC+2. Тільки Луганська та частково Донецька і Харківська області, а також незначна частина Закарпатської області знаходяться в інших часових поясах.

«Тимчасова різниця між ними становить 68 хвилин. В результаті на сході незадоволені літнім часом, тому що світає там о 3 годині ночі, а захід - зимовим, через який о 9 ранку все ще темно», - сказав Стефанчук.

Він уточнив, що в тексті проєкту закону, поданого до другого читання, передбачили, що органи місцевого самоврядування у разі потреби можуть рекомендувати час початку робочого дня для підприємств, установ і організацій всіх форм власності на відповідній території.

«Ми вдосконалюємо напрацьоване і сподіваюся, що ця ідея буде втілена найближчим часом», - додав перший віце-спікер.

Нагадаємо, 19 березня Рада не змогла скасувати переведення годинників в Україні. Законопроект №4201 відправили на повторне друге читання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: