Постійний перехід на зимовий і літній час б'є по здоров'ю українців – лікар

Читать на русском
Постійні переходи з літнього часу на зимовий погано позначаються на здоров'ї та самопочутті українців
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Україна все ще постійно переходить з літнього на зимовий час, і назад. Постійні перекази годин погано впливають на здоров'я людей - загострюють їх хронічні хвороби та значно погіршують самопочуття.

Про це заявив лікар-сомнолог Юрій Підгорецький в ефірі телеканалу «Україна 24».

Літній чи зимовий час: коли в Україні переведуть годинники востаннєКраїни ЄС цьогоріч планують відмовитися від переведення годинників. Відповідне рішення уже цього тижня планують ухвалити і у Верховній раді. Що пропонують парламентарії – розбирався політолог Олександр Радчук.

«Я за переведення зараз годин на зимовий час, і не міняти його навесні. Наш біоритм, український режим циркадних ритмів - це зимовий час. Переведення годинників може погіршити стан старих хронічних запущених захворювань в першу чергу - психоневрологія» - сказав він.

Нагадаємо, що в ніч з 30 на 31 жовтня 2021 року Україна в черговий раз перейшла на зимовий час - годинник перевели на годину назад. Переведення годинників в Україні регламентується постановою Кабміну від 13 травня 1996 року №509 «Про порядок обчислення часу на території України».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: