Україна планує створити нові пункти пропуску на кордоні із ЄС: що відомо

Читать на русском
Україна має намір відкрити 9 нових пунктів пропуску на кордоні з країнами Євросоюзу, на одному з них діятиме спрощена система митного та прикордонного контролю.
Фото: ДПСУ

Україна має намір відкрити 9 нових пунктів пропуску на кордоні з країнами Євросоюзу, на одному з них діятиме спрощена система митного та прикордонного контролю.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 22 серпня.

У ДПСУ розповіли, як буде посилено контроль за виїздом чоловіків із країниМіж прикордонниками та Міноборони йде робота з інформаційного обміну між базами даних, щоб запобігти спробам незаконного перетину кордону за підробленими документами.

Він розповів, що зараз на кордоні з ЄС функціонує 21 пункт пропуску.

«Три з них було відкрито під час повномасштабної війни. У планах створення ще дев'яти пунктів пропуску та модернізація тринадцяти», – повідомив прем'єр.

За словами глави уряду, найбільше робіт планується провести на кордоні з Польщею.

Там, зокрема, мають намір запустити пункт пропуску із спільним митним та прикордонним контролем.

«Тобто буде один пункт пропуску, де працюватимуть представники обох держав. Цим досягаємо більшої інтеграції до європейського простору, прискорюємо логістику, мінімізуємо корупцію», – резюмував Шмигаль.

Нагадаємо, 11 серпня уряд вніс зміни до правил перетину державного кордону. Деяким громадянам зняли обмеження.

Раніше повідомлялося, що Україна запустила «ЄЧергу» на 16 пунктах пропуску. Тепер користувач може отримати повідомлення про свій статус у черзі, її просування, час заїзду до пункту пропуску.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: