Подоляк назвав цілі Кремля на цьому етапі війни

Читать на русском
Росії все ще потрібне обов'язкове заморожування конфлікту та збереження своєї присутності на частині окупованих територій.
фото РБК-Україна

Росія зараз хоче заморозити війну в Україні, зберегти присутність на окупованих територіях та намагається провокувати нестабільність в інших регіонах.

Про це заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк у Telegram.

Путін чує «голоси» про бажання переговорів: скільки разів він згадував про них за останній рікПутіну почулося, що Україна хоче переговорів. Ми підрахували, скільки разів російський диктатор говорив про переговори за останній рік.

«Росія на цьому етапі війни істерично вкладається... По/перше, у масштабні «м'ясні» контрштурми, щоб пройти хоча б на 500 метрів. Заради пропагандистських цілей… По/друге, у провокування інших осередків нестабільності в різних регіонах. І пролонгацію цих нестабільностей, щоб максимально відвернути увагу демократій від підтримки України», – написав він.

По-третє, за словами Подоляка, росії необхідно обов'язкове заморожування конфлікту, зниження інтенсивності бойових дій і збереження своєї присутності на частині окупованих територій - з подальшим виходом на наступні етапи війни.

Радник голови ОПУ додав, що росія у постійному пошуку озброєння у третіх країнах та створенні мережі виробництв у «межах умовного терористичного Альянсу».

Також, зазначив Подоляк, росія намагається перевести війну у позиційну без суттєвого просування сторін, щоб частково відновити вплив на глобальні диссекції.

Нагадаємо, раніше Подоляк пояснив, чому кремль прагне «переговорів» з Україною. А президент Володимира Зеленський заявив, що постачання ППО безпосередньо впливають на строки закінчення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: