В Одеській області зафіксували спалах вірусного гепатиту

Читать на русском
У суботу, 13 лютого, у місті Роздільна, що в Одеській області, зафіксували спалах вірусного гепатиту  А. Наразі відомо про 15 хворих дітей та одного дорослого. Усі інфіковані мешкають в одному приватному будинку.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

У суботу, 13 лютого, у місті Роздільна, що в Одеській області, зафіксували спалах вірусного гепатиту А. Наразі відомо про 15 хворих дітей та одного дорослого. Усі інфіковані мешкають в одному приватному будинку.

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

МОЗ затвердило стандарти лікування вірусних гепатитів В і СМіністерство охорони здоров'я затвердило Стандарти лікування вірусних гепатитів В і С та спростило алгоритми діагностики та лікування.

«13 лютого у місті Роздільна в приватному житловому будинку підтверджено захворювання на вірусний гепатит А у 16 осіб, з них 15 дітей (1 дитина усиновлена, 14 дітей взяті під опіку)», - зазначають рятувальники.

Вони додають, що в осередку захворювання проводиться комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що міністерство охорони здоров’я Танзанії повідомило про спалах на території країни невідомої хвороби, яка забрала вже 15 життів. Ще понад півсотні осіб потрапили до лікарні.

Також ми писали, що у місті Соса префектури Тіба на сході Японії на фермі, де стався спалах пташиного грипу, знищать понад 250 тисяч курей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: