НАБУ завершило розслідування справи ексзаступника голови Одеської ОВА

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про відкриття матеріалів досудового розслідування стосовно фігурантів.
Олег Муратов

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи колишнього заступника голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Муратова, якого підозрюють у зловживаннях на 9,2 млн грн збитків.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«23 жовтня 2023 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього заступника голови та чинного керівника відділу Одеської обласної військової адміністрації, які підозрюються у зловживанні службовим становищем, що спричинило 9,2 млн грн збитків. На сьогодні детективами НАБУ за дорученням прокурора САП відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», – інформує прокуратура.

За версією слідства, у 2022 році заступник голови Одеської ОВА Олег Муратов у змові з начальником відділу моніторингу публічних закупівель Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОВА Мариною Зінченко організував закупівлю продовольчих товарів для забезпечення потреб населення в умовах воєнного стану за безпідставно завищеними цінами. Такі дії посадовців завдали державі збитків на 9,2 млн грн. Цю справу передали до НАБУ.

Нагадаємо, 5 січня 2023 року Служба безпеки України та Офіс генерального прокурора затримали на той момент заступника голови Одеської ОВА Олега Муратова на одержанні 27 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Слідством встановлено, що Муратов пропонував керівниці одного зі структурних підрозділів Одеської ОВА за грошову винагороду посприяти у вирішення питання щодо уникнення останньої від можливої кримінальної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: