Антикорупційний суд зменшив заставу ексзаступнику голови Одеської ОВА

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання захисника підозрюваного про зміну запобіжного заходу.
Олег Муратов (зліва)

Вищий антикорупційний суд зменшив заставу з 3,22 до 2 млн грн колишньому заступнику голови Одеської обласної військової адміністрації Олегу Муратову, якого підозрюють у розтраті понад 7 млн грн.

Таке рішення 28 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Приморський районний суд Одеси заарештував Муратова з альтернативою 3,22 млн грн застави. Адвокат підозрюваного попросив змінити запобіжний захід клієнта.

«Клопотання захисника підозрюваного (Олега Муратова – ред.) про зміну запобіжного заходу задовольнити частково. Змінити застосований ухвалою Приморського районного суду міста Одеси від 5 січня 2023 року до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 3 220 800 грн, на запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 000 000 грн», – ідеться в рішенні.

Як відомо, 5 січня 2023 року Служба безпеки України та Офіс генерального прокурора затримали на той момент заступника голови Одеської ОВА Олега Муратова на одержанні 27 тисяч доларів неправомірної вигоди. Пізніше йому повідомили про підозру.

Нагадаємо, Офіс генпрокурора передав до НАБУ справу ексзаступника голови Одеської ОВА Олега Муратова. За версією слідства, ексзаступник голова Одеської ОВА, директорка департаменту фінансів адміністрації Марина Зінченко та директор ТОВ «Продоптом» Володимир Хоменко розтратили понад 7 млн грн. Як встановили слідчі, посадовці у змові з директором завищили ринкову вартість продуктів під час укладення трьохсторонніх угод про придбання продовольчих товарів для Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: