До НАБУ передали справу ексзаступника голови Одеської ОВА

Читать на русском
Прокурор передав до Національного бюро кримінальне провадження за підозрою трьох осіб у заволодінні бюджетними коштами.
Олег Муратов

До Національного антикорупційного бюро передали справу за підозрою колишнього заступника голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Муратова та директорки департаменту фінансів ОВА Марини Зінченко у розтраті понад 7 млн грн.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 29 серпня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 5 січня 2023 року Служба безпеки України та Офіс генерального прокурора затримали на той момент заступника голови Одеської ОВА Олега Муратова на одержанні 27 тисяч доларів неправомірної вигоди. Пізніше йому повідомили про підозру.

Вже 2 лютого Національна поліція і Офіс генпрокурора повідомили Муратову про нову підозру. За версією слідства, ексзаступник голова Одеської ОВА, директорка департаменту фінансів адміністрації Марина Зінченко та директор ТОВ «Продоптом» Володимир Хоменко розтратили понад 7 млн грн. Як встановили слідчі, посадовці у змові з директором завищили ринкову вартість продуктів під час укладення трьохсторонніх угод про придбання продовольчих товарів для Збройних сил України.

Однак, прокуратура потім передала справу за підслідністю до НАБУ і САП. Оскільки у справі спливали строки розслідування, детектив НАБУ і прокурор САП попросив продовжити слідство.

«Клопотання про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні - задовольнити частково. Продовжити до 4 листопада 2023 року включно строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою (Олега Муратова – ред.) у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України, за підозрою (Марини Зінченко – ред.) та (Володимира Хоменка – ред.) у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України та за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, ВАКС призначив засідання у справі ще одного посадовця Одеської ОВА.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: