Зведення Генштабу: ЗСУ знищили логістичний хаб ворога і відбили атаки на семи напрямках

Читать на русском
Генштаб опублікував вечірнє зведення за 24 жовтня. У ньому зазначено, що підрозділам Сил оборони України за добу вдалося завдати значної шкоди ворогові як на сході, так і на півдні країни.
Фото: Генштаб ЗСУ

Підрозділам Сил оборони України за добу вдалося завдати значної шкоди ворогові як на сході, так і на півдні країни. Українські військові відбили всі атаки окупантів, а також продовжують наступати на двох напрямках.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 24 жовтня.

Там розповіли, що протягом доби на фронті відбулося 54 бойових зіткнення. Ворог також завдав 5 ракетних та 33 авіаційних ударів, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах.

У ГУР назвали кількість солдатів, яких наразі рф зосередила в УкраїніРозвідка нагадала, що в росії продовжується мобілізація, вона тривала протягом всього літа.

На Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації у районах Сіньківки та Іванівки Харківської області. Тут Силами оборони відбито 8 атак загарбників.

На Лиманському напрямі Сили оборони відбили всі атаки ворога біля Надії та Макіївки Луганської області. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Невського, Серебрянського лісництва Луганської області. Водночас від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямі українські воїни відбили 5 атак окупантів у районах населених пунктів Богданівка, Клищіївка та Андріївка Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації поблизу Степового, Авдіївки, Північного та Невельського Донецької області, де Силами оборони було відбито 6 атак ворога.

На Мар'їнському напрямку війська противника намагалися атакувати за підтримки авіації в районах Мар'їнки та Перемоги Донецької області, Силами оборони було відбито близько 20 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилося близько 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації у Старомайорському районі. Українські воїни відбили всі атаки ворога в районах Новомихайлівки, Пречистівки, на південь від Золотої Ниви Донецької області.

Динаміка знищення артилерії окупантівРекорд зі знищення артилерійських систем окупантів зафіксовано цього вересня – 900 одиниць. Динаміка по місяцях війни – на інфографіці.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили атаку противника на південний схід від Малої Токмачки Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів.

«Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту», – розповіли в Генштабі.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 3 – по зенітно-ракетних комплексах ворога.

Ракетники та артилеристи, у свою чергу, знищили 12 артилерійських засобів та логістичний хаб противника.

Нагадаємо, втрати російської армії з початку повномасштабного вторгнення складають 295 тисяч 510 військовослужбовців. За останню добу ЗСУ ліквідували 810 окупантів.

Раніше в Oryx підрахували втрати рф внаслідок недавнього удару по аеродромах у Бердянську та Луганську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: