У ГУР назвали кількість солдатів, яких наразі рф зосередила в Україні

Читать на русском
Розвідка нагадала, що в росії продовжується мобілізація, вона тривала протягом всього літа.
Андрій ЮсовАрміяInform

За даними української розвідки, країна-агресор рф зосередила на території України понад 400 тисяч солдатів. Однак цього достатньо лише для операцій на окремих ділянках фронту.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов повідомив в ефірі телеканалу «Київ».

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

«Сил достатньо для окремих операцій на окремих ділянках фронту. І угрупування окупантів в Україні на тимчасово окупованих територіях, нагадуємо, це понад 400 тисяч російських військовослужбовців. І, звісно, це чимала кількість особового складу», - заявив Юсов.

Згідно з його словами, на території України перебуває велика кількість озброєння армії рф – «нову зброю розконсервують та постачають на фронт».

При цьому, Юсов зазначив, що в росії продовжується мобілізація, вона тривала протягом всього літа.

«Про повторення сценарію, який був у лютому 2022 року, не йдеться. Але на окремих ділянках – так, ворог і далі намагатиметься проводити окремі наступальні операції», – додав представник ГУР.

ЮСОВ: 400 тисяч російських військових воюють на території УкраїниКИЇВ24 | Телеканал Київ

Нагадаємо, раніше у розвідці підрахували, скільки росіян щомісяця мобілізують на війну.

Також відомо, що російська армія втратила за останню добу 870 військовослужбовців та 90 одиниць техніки. Загальні втрати окупантів в особовому складі – 294,7 тисячі осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: