Кулеба підрахував, скільки шкіл та лікарень могла збудувати росія на гроші, витрачені на війну

Читать на русском
З лютого 2022 року росія витратила на війну проти України близько 167 мільярдів доларів. За словами Кулеби, на ці гроші Кремль міг би побудувати на території рф майже 24 000 дитячих садків або, наприклад, 17 000 шкіл.
Фото: lux.fm

З лютого 2022 року росія витратила на війну проти України близько 167 мільярдів доларів.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, посилаючись на дані Forbes Україна.

Він зазначив, що до цієї суми входять прямі військові витрати країни-окупанта, а також втрачена техніка та обладнання.

За словами глави МЗС, на ці гроші Кремль міг би побудувати на території рф майже 24 000 дитячих садків, або понад 4500 пологових будинків, або близько 17 000 шкіл, або приблизно 1300 лікарень, або ж відновити 20% усіх доріг з твердим покриттям.

«Натомість російські воєнні злочинці бомбили українські дитячі садки, пологові будинки, школи та лікарні, зруйнувавши загалом майже 120 000 цивільних будівель, включаючи останній напад на термінал «Нової пошти» у Харкові», – наголосив Кулеба.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, Кремль планує направити 30% від загальних видатків держбюджету на війну 2024 року. Отже, можна стверджувати, що терористи готуються до тривалого протистояння.

ЗМІ також повідомляли, що згідно з проектом бюджету рф, наступного року витрати на оборону перевищать соціальні витрати, незважаючи на те, що Кремль готується до президентських виборів у березні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: