Готуються до довгої війни: розвідники розповіли, яку частину держбюджету рф спрямувала на оборону

Читать на русском
Кремль планує спрямувати 30 відсотків загальних видатків держбюджету на війну у 2024 році. Відтак можна стверджувати, що терористи готуються до довгого протистояння.
Укрінформ

Кремль планує спрямувати 30% загальних видатків держбюджету на війну у 2024 році. Відтак можна стверджувати, що терористи готуються до довгого протистояння.

Про це повідомляє британська розвідка.

Документи, які, ймовірно, просочилися з міністерства фінансів росії, свідчать про те, що витрати рф на оборону зростуть приблизно до 30% загальних державних витрат у 2024 році. Міністерство фінансів країни-агресора пропонує оборонний бюджет у розмірі 10,8 трильйона рублів. Це еквівалентно приблизно 6% ВВП і збільшення на 68% у порівнянні з поточним роком.

Відтак британські розвідники припустили, що рф до 2024 року зможе підтримувати цей рівень оборонних витрат, втім, коштом ширшої економіки.

«Повна інформація про російські витрати на оборону завжди засекречена, але ці цифри свідчать про те, що росія готується до подальших багатьох років бойових дій в Україні», – додають у дописі.

Раніше повідомляли, що відповідно до проєкту бюджету рф, наступного року витрати на оборону перевищать соціальні витрати, попри те, що кремль готується до президентських виборів у березні.

До слова, Кабінет міністрів України 15 вересня ухвалив проєкт державного бюджету на 2024 рік. Доходи закладено на рівні 1 трлн 560 млрд гривень, витрати - 3 трлн 108 млрд гривень. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що пріоритетними напрямками видатків будуть оборона, соціальна підтримка та освіта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: