Посол назвав кількість українців, які хочуть евакуюватись із Гази

Читать на русском
337 громадян України хочуть евакуюватися із Сектору Газа. Поки що посольство не може їм допомогти через закриті пункти пропуску.
Getty Images

Евакуюватись із Сектору Газа виявили бажання 337 українців. Загалом у цьому регіоні проживає близько півтисячі наших громадян.

Про це в ефірі «Радіо Свобода» повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

«На евакуацію зголосилися сьогодні 337 громадян України. І тільки що наш представник у Палестині поінформував, що ще одна сім’я із шести чоловік оформляє документи. Але я думаю, що, мабуть пів тисячі наших громадян перебувають там. Не всі зголосилися на виїзд. Ситуація дуже складна. На жаль, ми абсолютно безсилі, як посольство тут щось зробити для допомоги. Крім того, що формувати ці списки, передавати на узгодження ізраїльській, єгипетській стороні і сумлінно чекати на евакуацію», – сказав Корнійчук.

Він сподівається, що днями, можливо, навіть завтра, пункт пропуску Рафах на кордоні з Єгиптом відкриється для іноземців.

Українське посольство також допомагає вивезти із Гази громадян інших держав – Молдови, Болгарії та Польщі.

Раніше у посольстві заявили, що вже підготували все для евакуації українців із Сектору Газа, але не можуть її розпочати через закриті пункти пропуску.

Нагадаємо, кількість загиблих в Ізраїлі та Секторі Газа українських громадян зросла до 19 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: