Ізраїльська армія знищила підземні тунелі у Секторі Гази та розробника зброї для ХАМАС

Читать на русском
Ізраїльські війська на території Сектору Гази знищили сотні цілей, серед яких були підземні тунелі, склади та штаби терористів ХАМАС.
Фото: MOHAMMED SABER/EPA

Армія оборони Ізраїлю заявила про нанесення нищівних ударів по системі підземних тунелів у Секторі Гази, а також ліквідацію старшого інженера палестинської терористичної групи ХАМАС.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Зазначається, що у п’ятницю бойовики ХАМАС продовжували обстрілювати південь Ізраїлю ракетами. У відповідь на це ізраїльські ВПС завдали ударів по їх об’єктах.

Зі інформацією ЦАХАЛ, ізраїльські військові впродовж дня завдали ударів по численних командних центрах ХАМАС та підземній інфраструктурі.

Зазначимо, за допомогою цих тунелів бойовики одержують контрабандою зброю. Крім того, у них ховається керівництво екстремістського угруповання, і саме там можуть бути десятки ізраїльських заручників. Ізраїльські війська називають цей підземний лабіринт «метро Гази».

Також Сили оборони Ізраїлю повідомляють про знищення старшого інженера ХАМАС Махмуда Сабіха. Він керував підрозділом, що розробляв для бойовиків зброю, безпілотники, і «обмінювався знаннями з іншими терористичними групами на Близькому Сході».

Нагадаємо, десятки тисяч військових зібрані біля кордону з Сектором Гази та очікують наземного наступу Ізраїлю на Сектор Гази.

Також повідомлялося, що влада Ізраїлю після повної ліквідації угруповання ХАМАС планує посилено працювати над тим, щоб створити новий режим безпеки в Секторі Гази.

Як повідомили ЗМІ, бойовики ХАМАС, ймовірно, застосовували північнокорейську зброю під час атаки на Ізраїль 7 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: