Глава Єврокомісії вважає, що росія та ХАМАС схожі

Читать на русском
Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, як і Володимир Зеленський, вважає схожими росію та ХАМАС.
euronews.com

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн вважає, що росія та угруповання ХАМАС схожі через свої методи.

Вона сказала про це, виступаючи з лекцією у Hudson Institute, передає пресслужба ЄП.

«Неможливо бути більш цинічним»: Шольц розкритикував «турботу» путіна про мирних громадян Близького СходуОлаф Шольц розкритикував заяви путіна щодо жертв серед мирних жителів під час воєнних дій між Ізраїлем та Сектором Газа.

«Вигоди від стабільності на Близькому Сході є очевидними. Але є ті, хто прагне більшого насильства, бо вони знають ціну будь-якої нестабільності для нас. Іран, заступник ХАМАС, хоче лише розпалити вогонь хаосу. Росія, військовий клієнт Ірану, уважно спостерігає за цим. Росія та ХАМАС схожі. Як сказав президент Зеленський, їхня «суть одна». Обидва навмисно переслідували безневинних мирних жителів, включаючи немовлят та дітей, щоб убити та взяти у заручники. Це варварський метод боротьби. І якщо цю заразу не зупинити, вона може поширитися з Європи на Близький Схід та до Індо-Тихоокеанського регіону», – сказала європейська політикиня.

Але ескалація, за словами фон дер Ляєн, не є неминучою. Нестабільність можна стримати шляхом діалогу Ізраїлю із його сусідами.

Нагадаємо, у цій же промові глава Єврокомісії попередила, що росія намагатиметься заморозити війну в Україні, щоб відновити сили та завдати нового удару.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що росія забезпечує підтримку операцій, які проводять угруповання ХАМАС в Ізраїлі.

На його думку, між війнами в Україні та Ізраїлі є лише одна відмінність.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: