Німеччина передасть Україні пакет військової допомоги на мільярд євро: що у списку

Читать на русском
Уряд Німеччини готує зимовий пакет воєнної допомоги для України. Основний акцент у ньому буде зроблено на засоби ППО, повідомили в Міноборони країни.
Фото: Reuters

Уряд Німеччини готує зимовий пакет військової допомоги для України. Основний акцент у ньому буде зроблено на засобах ППО.

Про це йдеться у заяві німецького міністерства оборони.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Так, ЗСУ отримають додаткову систему ППО Patriot, комплекси IRIS-T SLM та SLS, а також три зенітні установки Gepard.

Крім того, німецька влада надасть Україні транспортні засоби, зброю та особисте спорядження на суму понад 20 мільйонів євро. Загальна вартість пакету допомоги складатиме понад 1 млрд євро.

У Міноборони сподіваються, що це озброєння посилить українську систему ППО перед зимою та допоможе захистити критично важливу інфраструктуру.

Крім того, там зазначили, що найближчими тижнями в Україну прибудуть ще 10 танків Leopard 1 A5, 15 броньованих машин та 20 медичних автомобілів. При цьому в оборонному відомстві не уточнили, до якого пакету допомоги входить техніка – до цього чи одного з попередніх.

Нагадаємо, що в середині вересня Німеччина оголосила про надання пакету військової допомоги на 400 мільйонів євро. Туди увійшли 200 бойових броньованих машин MRAP, 480 хв реактивного типу АТ2, 50 надводних дронів, системи розмінування, а також генератори.

Раніше у Міноборони країни назвали пріоритетні напрямки у військовій допомозі Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: