Ракети ATACMS застосовуватимуться у межах України – Пентагон

Читать на русском
Пентагон не озвучує кількість ракет ATACMS, переданих Україні, але підкреслює, що вони мають застосовуватися лише в межах суверенної української території.
Прессекретар Пентагону Патрік РайдерФото: golosameriki.com

Міністерство оборони США не називає кількість ракет ATACMS, переданих Україні, однак наголошує, що це озброєння має застосовуватися виключно в межах суверенної української території.

Про це заявив представник Пентагону генерал Патрік Райдер під час відеобрифінгу.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

«Я не можу вдаватися в деталі щодо кількості ATACMS, які ми передали Україні. Однак, як і всі інші системи та обладнання, які ми надали, були підкріплені запевненнями, що вони будуть використовуватися в рамках суверенної України для повернення і захисту суверенної території», - заявив Райдер.

Також посадовець зауважив, що США і надалі консультуватимуть Україну, а також союзників і партнерів, щоб забезпечити нашу державу всім необхідним для захисту від російської агресії.

Нагадаємо, 17 жовтня стало відомо, що Україна вперше застосувала ракети ATACMS – для удару по російських аеродромах в окупованих Луганську та Бердянську.

Президент Володимир Зеленський підтвердив отримання ракет. А ЗМІ назвали кількість переданих Україні ATACMS.

Раніше у ЗСУ розповіли, як ракети ATACMS посилять український контрнаступ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: