Виробник далекобійних бомб GLSDB розповів, коли Україна їх отримає

Читать на русском
Компанія Boeing готується до передачі першої партії далекобійних бомб GLSDB і відповідних пускових установок Силам оборони України.
Фото: mil.in.ua

Компанія Boeing/Saab знаходиться на шляху до постачання Україні далекобійних бомб GLSDB.

Про це заявив старший директор із бізнесу компанії Boeing Джим Лірі, передає Global Defense.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

«Ми йдемо за графіком, щоб виконати поставки відповідно до встановлених урядом термінів», – заявив Лірі.

Очікується, що ЗСУ отримають ракети наземного базування малого діаметра GLSDB вже цієї зими. Ймовірно, разом з ними українським захисникам нададуть відповідні пускові установки.

Зазначимо, керовані бомби GLSDB мали прибути в Україну в середині осені. Затримки їх надання, за словами заступниці помічника міністра оборони США Лори Купер, пов'язані з проблемами розробки та виробництва.

Нагадаємо, бомби GLSDB є спільною розробкою американської компанії Boeing і шведської Saab. Ці боєприпаси можна запускати з установок HIMARS і M270, які вже має Україна. Бомба здатна вразити ціль на відстані в 150 кілометрів.

На початку лютого цього року ЗМІ повідомляли, що новий пакет військової допомоги США Україні включатиме високоточні далекобійні ракети GLSDB, але на їхню поставку піде близько дев'яти місяців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: