Британські розвідники оцінили наслідки першого застосування Україною ракети ATACMS

Читать на русском
Атаки ракетами ATACMS можуть повпливати на здатність російських загарбників як захищатися, так і наступати на фронті.
White Sands Missile Range

Атаки ракетами ATACMS можуть повпливати на здатність російських загарбників як захищатися, так і наступати на фронті.

Про це повідомляє британська розвідка.

Путін применшив загрозу від ATACMS: експерти оцінили наслідки постачання Україні ракетПостачання Україні далекобійних ракет ATACMS, за словами аналітиків, може змусити росію відвести свої військові засоби далі від лінії фронту, що підірве її операції.

Україна вперше застосувала ракети ATACMS по аеродромах у Бердянську та Луганську. Наразі розвідники не називають остаточні втрати росіян після ударів. Та, ймовірно, було знищено 9 російських військових вертольотів у Бердянську та 5 – у Луганську.

Розвідники наголошують, що окупанти використовують Бердянськ як передову оперативну базу на півдні України. Місто є важливим логістичним вузлом, від якого залежить як наступальна, так і оборонна спроможність рф.

«Якщо це буде підтверджено, цілком ймовірно, що ці втрати вплинуть на здатність Росії як захищати, так і вести подальшу наступальну діяльність на цьому напрямку», – додають у дописі.

При цьому, компенсувати росіянам втрати авіації буде складно у короткій та середньостроковій перспективі. Крім цього, втрати вертольотів посилить тиск на російських льотчиків і літаки, які і так виснажені через загарбницьку війну.

«Існує реалістична ймовірність того, що цей удар змусить рф знову перенести свої операційні бази та вузли управління далі від лінії фронту, збільшивши навантаження на логістичні ланцюги», – наголошують розвідники.

Нагадаємо, вночі 17 жовтня українські військові американськими ракетами ATACMS вдарили по російських вертольотах та обладнанню аеродромів біля окупованого Луганська та Бердянська. Втрати росіян внаслідок атаки озвучили у Силах спеціальних операцій.

Згодом стало відомо, що ворог прибрав частину гелікоптерів з аеродрому у Бердянську.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: