Удар по аеродромах у Бердянську та Луганську: у ССО озвучили втрати росіян

Читать на русском
Внаслідок ударів по аеродромах у Бердянську та Луганську росіяни втратили 9 вертольотів, спеціальну техніку, склад боєприпасів, пускову установку ППО. Втрати в живій силі становлять десятки загиблих і поранених.
Ілюстративне фото ТАРС

Російські окупанти зазнали значних втрат внаслідок удару по аеродромах у Бердянську та Луганську. Зокрема, знищено дев'ять гелікоптерів різних модифікацій, склад боєприпасів та установку ППО.

Про успішну операцію DRAGONFLY розповіли Сили спеціальних операцій України.

Найбільші атаки на російські аеродроми: скільки літаків було пошкоджено та знищеноНайбільші атаки на російські військові аеродроми початку повномасштабної війни – на інфографіці. Цієї ночі в Пскові росіяни втратили чотири військово-транспортні літаки Іл-76.

У ССО повідомили, що отримали інформацію про використання противником аеродромів в окупованих Бердянську та Луганську, а також про перебування на них значної кількості авіаційної та спеціальної техніки та боєприпасів.

Після підтвердження інформації, в ніч із 16 на 17 жовтня, Сили оборони завдали ударів.

За останніми даними у Бердянську та Луганську знищено:

  • дев'ять вертольотів різних модифікацій
  • спеціальну техніку, що знаходилася на аеродромах
  • пускову установку ППО
  • склад боєприпасів
  • пошкоджені злітні смуги аеродромів

Склад боєприпасів у Бердянську детонував до 4 ранку, у Луганську – до 11 ранку. Крім того, втрати окупантів у живій силі «становлять десятки загиблих та поранених».

Нагадаємо, у Повітряних силах ВСУ зазначили, що удари по ворожій техніці в Луганську та Бердянську дуже важливі, адже саме ці гелікоптери росіяни використовують для ударів по техніці ЗСУ.

На інфографіці «Слово і діло» – найбільші атаки на російські аеродроми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: