Навіть без візиту до лікаря: отримання першого е-рецепту спростили

Читать на русском
Процес використання електронних рецептів став зручнішим. Тепер його можуть видати без особистого візиту до лікаря.
ілюстративне фотоfreepik.com

В Україні змінили правило видачі першого електронного рецепту Раніше його можна було отримати лише за наявності гострих хронічних захворювань. В інших випадках потрібно було особисто прийти до лікаря.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ 19 жовтня.

Починає зростати рівень захворюваності на COVID – МОЗВ Україні за останній тиждень на коронавірус захворіли понад 4 тисячі осіб, серед них 302 дитини.

«Процес використання електронних рецептів став більш зручним. Раніше пацієнт міг отримати перший е-рецепт без візиту до лікаря лише за наявності гострих чи хронічних захворювань. У всіх інших випадках він обов’язково мав бути фізично присутнім на прийомі у лікаря під час виписки першого електронного рецепта», – йдеться у повідомленні.

Тепер навіть якщо пацієнт звертається до лікаря дистанційно вперше, лікар має право ухвалити рішення про виписку електронного рецепту на ліки без проведення особистого прийому пацієнта. Виняток — пацієнти, які проходять замісну підтримувальну терапію

При цьому у своєму рішенні лікар повинен спиратися на отримані від пацієнта дані про його поточний стан, скарги, а також відомості з первинної облікової медичної документації. Також він обов'язково має внести медичні записи до ЕСОЗу.

Нагадаємо, МОЗ продовжив термін дії електронних рецептів із 30 до 90 днів. Раніше в МОЗ розповіли, коли очікувати зростання захворюваності на ГРВІ та COVID.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: