ВАКС визнав винуватим ексгендиректора «Укртелефільму»

Читать на русском
Антикорупційний суд оголосив черговий обвинувальний вирок. Цього разу винуватими визнали екскерівника держпідприємства та директора фірми.
Укртелефільм

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим колишнього генерального директора державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» Віктора Підлісного та керівника фірми «Лодокс» Василя Заверховського у завданні 67,73 млн грн збитків.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У повідомленні прокуратури не вказується прізвище обвинувачених, проте, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про Підлісного та Заверховського.

«18 жовтня 2023 року колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким колишнього керівника ДП «Укртелефільм» та директора приватного підприємства визнано винуватими у продажі майнових прав на нерухомість державного підприємства, що завдало понад 67,73 млн грн збитків», – інформує САП.

Ексгендиректора «Укртелефільму» Підлісного визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 358 та ч. 2 ст. 364 КК України (підроблення документів та зловживання службовим становищем). Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади, пов'язані зі здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на три роки, зі штрафом у розмірі 17 тис. грн.

Керівника «Лодоксу» Заверховського визнано винуватим за ч. 4 ст. 358, ч. 5 ст. 27, ч .2 ст. 364, ч. 3 ст. 209 КК України (підроблення документів, зловживання службовим становищем і легалізація коштів). Його засудили до 8 років позбавлення волі із забороню обіймати посади, пов'язані зі здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на три роки, зі штрафом у розмірі 17 тис. грн та конфіскацією половини належного йому на праві власності майна.

Вирок суду може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, за версією обвинуваченням, колишній директор Укртелефільму Віктор Підлісний у змові з Олександрой Гудзь, Ярославом Кургуном та Василем Заверховським відчужив на користь компанії «Лодокс» майнові права на 67 об'єктів нерухомого майна в Києві (24 квартири загальною площею 2704 кв. м, 7 нежитлових приміщень і 36 паркомісць) за заниженою вартістю. Внаслідок цих дій «Укртелефільму» завдано майже 67,73 млн гривень збитків.

У цій справі також з'явилися й інші обвинувачені, зокрема, колишній заступник голови Держкомтелерадіо (у 2016-2020 роках); колишній гендиректор ДП «УСТФ «Укртелефільм» (у 2016-2017 рр); ексзаступник директора приватної компанії і колишній керівник юридичної служби «Укртелефільму» (у 2015-2016 роках). Їхню справу слухають окремо.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: