Справа Укртелефільму: організаторка пішла на угоду зі слідством

Читать на русском
Антикорупційний прокурор уклав угоду з обвинуваченою, якій інкримінують організацію зловживань в українській студії телефільмів.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури уклав угоду про визнання винуватості з Олександрою Гудзь, яку обвинувачують в організації зловживань з майном державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм», переписаним на приватну фірму.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 13 січня, повідомляє «Слово і діло».

У судовому засіданні прокурор САП підтвердив, що уклав угоду з Гудзь і тому підтримав виділення щодо неї матеріалів в окреме провадження. Обвинувачена та її захисник підтримали виділення матеріалів і підтвердили укладання угоди.

«Виділити в окреме провадження матеріали в частині обвинувачення (Олександри Гудзь – ред) у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 358 КК України із матеріалів кримінального провадження для розгляду судом угоди про визнання винуватості, укладеної між обвинуваченою та прокурором Снєгірьовим Олександром Михайловичем», – ідеться в рішенні.

За даними сайту Судової влади України, засідання з розгляду угоди між САП і Гудзь призначили на 2 лютого.

У Вищому антикорупційному суді в коментарі «Слово і діло» повідомили, що дійсно виділили матеріали стосовно обвинуваченої в окреме провадження, проте саму угоду про визнання винуватості ще не розглядали і не затверджували.

Нагадаємо, за версією обвинуваченням, колишній директор Укртелефільму Віктор Підлісний у змові з Олександрой Гудзь, Ярославом Кургуном та Василем Заверховським відчужив на користь компанії «Лодокс» майнові права на 67 об'єктів нерухомого майна в Києві (24 квартири загальною площею 2704 кв. м, 7 нежитлових приміщень і 36 паркомісць) за всього лише 14,5 млн грн. У той час як за інформацією від бухгалтерії Укртелефільму, зазначені майнові права на квартири і 7 нежитлових приміщень оцінені в майже 42,55 млн грн, а це без 36 паркомісць.

Внаслідок цих дій, які вчинено з численними порушеннями процедури відчуження державного майна, зокрема, без погодження з органом управління – Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, державі в особі ДП завдано збитків.

Нещодавно у цій справі з'явилися нові підозрювані, зокрема, колишній заступник голови Держкомтелерадіо (у 2016-2020 роках); колишній гендиректор ДП «УСТФ «Укртелефільм» (у 2016-2017 рр); ексзаступник директора приватної компанії і колишній керівник юридичної служби «Укртелефільму» (у 2015-2016 роках).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: