«Світ стає некерованим»: генсек ООН закликав реформувати Раду Безпеки

Читать на русском
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав реформувати міжнародні інституції, включаючи Раду Безпеки. За його словами, якщо цього не станеться, на міжнародне співтовариство чекатиме подальший розлом.
Фото: un.org

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав реформувати міжнародні інституції, включаючи Раду Безпеки.

Відповідна заява прозвучала під час виступу голови організації на 78 сесії Генасамблеї ООН.

Реформа Ради безпеки ООН: як пропонують трансформувати один із основних органів організаціїРада безпеки ООН потребує реформування. Як різні країни пропонують це зробити – на інфографіці.

За його словами, якщо цього не станеться, на міжнародне співтовариство чекатиме «подальший розлом».

«Наш світ стає некерованим. Зростає геополітична напруга. Зростають глобальні проблеми. І ми, схоже, нездатні поєднати зусилля, щоб їх вирішити», – сказав генсек ООН.

Він також зазначив, що багато міжнародних інститутів відображають «реалії колоніального світу», тому системі світопорядку потрібні зміни, щоб ефективно вирішити проблеми, що виникли.

«Світ змінився, а наші інститути – ні. Ми не можемо ефективно вирішувати проблеми сьогодення, якщо інститути не відображають світ таким, яким він є. Настав час змінити багатосторонні структури, ґрунтуючись на економічних і політичних реаліях цього століття», – резюмував Гутерріш.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні Генасамблеї виступить також президент України Володимир Зеленський.

Президент США Джо Байден уже виступив із промовою. Він закликав світову спільноту не послаблювати опір російської агресії проти України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: