США поставили Україні всі обіцяні танки Abrams

Читать на русском
Збройні сили України отримали від Сполучених Штатів усі обіцяні танки Abrams, повідомив представник армії США у Європі та Африці Мартін О'Доннелл.
Фото: Shutterstock

Збройні сили України отримали від Сполучених Штатів усі обіцяні танки Abrams.

Про це повідомив представник армії США в Європі та Африці Мартін О’Доннелл, його цитує «Голос Америки».

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

Він розповів, що загалом американський уряд поставив ЗСУ 31 Abrams, а також боєприпаси та запасні частини. Крім того, в Україну повернулися військові, які тренувалися на танках разом із американськими підрозділами у Німеччині.

«Ми виконали свою частину угоди. З цього моменту Україна має визначити, коли та де вони використовуватимуть цей потенціал. Танк Abrams – це гарна бронетехніка, але не панацея. Зрештою, рішучість України домогтися прориву – найважливіша», – сказав О’Доннелл.

Військовий чиновник додав, що може пройти деякий час, перш ніж Abrams будуть відправлені на поле бою.

«Це пов'язано з тим, що спочатку українські війська мають переконатися, що вони мають усі необхідні елементи підтримки. Вони також мають визначити, коли та де використовувати танки для досягнення максимального ефекту проти російських військ», – йдеться у публікації.

Нагадаємо, перша партія американських танків Abrams прибула в Україну на озброєння ЗСУ 25 вересня. Раніше ми порівнювали танки, які союзники надають ЗСУ.

Сьогодні також стало відомо, що Україна отримала від США далекобійні ракети ATACMS і вже вперше застосувала їх проти окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: