Мішель анонсував тему наступного засідання Європейської ради

Читать на русском
Вже наступного понеділка відбудеться Рада міністрів Євросоюзу із закордонних справ, і вона також піде далі в аналізі дій, які ЄС має здійснити, щоб надійно захистити власні інтереси й цінності.
фото: Lb.ua

Війна в Україні стане єдиною темою обговорення на рівні глав держав та урядів під час наступної зустрічі Європейської ради.

Про це у Брюсселі під час пресконференції за підсумками віртуального саміту ЄС заявив президент Європейської ради Шарль Мішель.

Україна може стати членом ЄС до 2030 року – МішельУкраїна може приєднатися до Європейського Союзу у 2030 році, якщо будуть виконані всі необхідні умови. Про це заявив голова Європейської Ради Шарль Мішель.

Згідно з його словами, Євросоюз має продовжувати надавати гуманітарну допомогу палестинцям та сусіднім країнам, які приймають біженців, але при цьому для ЄС принципово важливо залишатися твердим у підтримці України у її протистоянні російській агресії.

«Хочу підкреслити, - я дійсно вважаю, що це наш обов’язок і відповідальність – залишатися рішучими та продовжувати підтримувати Україну, так довго, як це буде необхідним. Ми будемо залишатися мобілізованими у цьому сенсі. Україна буде єдиним пунктом порядку денного наступної Європейської ради. Ми розпочнемо обговорення з огляду багаторічного європейського бюджету (MMF), і на оперативному рівні наші заступники міністрів зустрінуться до кінця цього тижня, щоб обговорити теми, які ми будемо виносити на Європейську раду», - сказав Мішель.

Він повідомив також, що вже наступного понеділка відбудеться Рада міністрів Євросоюзу із закордонних справ, і вона також піде далі в аналізі дій, які ЄС має здійснити, щоб надійно захистити власні інтереси й цінності.

Нагадаємо, що Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій закликала держави-члени визнати володимира путіна нелегітимним після закінчення його нинішнього президентського терміну та припинити всі контакти з ним, за винятком гуманітарних та з метою досягнення миру.

Також росія не змогла стати постійним членом Ради ООН з прав людини – Генеральна Асамблея обрала до цього органу інші країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: