Зеленський зустрівся в Нью-Йорку з прем'єром Ізраїлю Нетаньяху та президентом Євроради

Читать на русском
Зеленський вперше з початку повномасштабного вторгнення зустрівся з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський вперше з початку повномасштабного вторгнення рф зустрівся з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху під час своєї поїздки в Нью-Йорк. Також на полях 78-ї сесії Генасамблеї ООН Зеленський провів зустріч із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

Про це повідомляє The Times of Israel та пресслужба Офісу президента.

Як зазначається, при зустрічі вони обмінялись рукостисканнями, після чого Зеленський зауважив, що разом з Нетаньяху прибула велика команда. Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан зазначив, що «багато людей хоче брати участь».

Крім цього, повідомляється, що президент мав коротку розмову з головою Моссаду Девідом Барнеа.

Видання пише, що зустріч тривала близько 15 хвилин і була «дружньою». Крім цього, глава Моссаду довго спілкувався з Андрієм Єрмаком, а міністр стратегічних питань Рон Дермер спілкувався з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Зеленський повідомив, що сторони обговорили співпрацю країн, в тому числі, в сфері цивільного захисту.

«Я повідомив йому про удари росіян по наших містах, портах та критичній інфраструктурі з використанням іранських безпілотників», - написав Зеленський.

Він також додав, що Україна поділяє занепокоєння щодо посилення військової співпраці між росією та Іраном.

При цьому, на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку Зеленський провів зустріч із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

«Лідери обговорили стан виконання семи рекомендацій Європейської комісії щодо членства України в ЄС. Глава держави поінформував президента Європейської ради про ситуацію на полі бою. У цьому контексті сторони наголосили на важливості оборонної підтримки України з боку ЄС», - йдеться у повідомленні ОПУ.

Також політики обговорили реалізацію Української формули миру та підготовку до проведення Глобального саміту миру.

Нагадаємо, 21 вересня у Вашингтоні відбудуться переговори Зеленського та президента США Джо Байдена. Останнім часом ЗМІ все частіше пишуть, що американський президент наближається до рішення про передачу Україні ракет великої дальності ATACMS.

Крім того, в ООН Зеленський може перетнутися з главою російського МЗС Лавровим. Президент уже прокоментував можливий контакт із представником країни-окупанта.

Також президенти Володимир Зеленський і Анджей Дуда мали зустрітися під час 78-ї сесії Генасамблеї ООН, однак їхню зустріч скасовано.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: