Програма «єОселя»: українці отримали понад 1 млрд грн кредитів на житло

Читать на русском
Держава запропонувала іпотечний кредит під 3% для військових, правоохоронців, педагогів, медиків та науковців, які виявили бажання придбати нове житло.

За програмою доступної іпотеки «єОселя» вже видано 784 кредити за пільговою ставкою 3% на загальну суму понад 1 млрд грн.

Про це повідомила пресслужба застосунку «Дія».

«За кілька кліків 784 українські родини, які відповідають вимогам програми, отримали кредити під 3%. Без походів до банку та паперів. Програма «єОселя» працює з грудня, тож маємо крутий результат за місяць роботи послуги», – зазначили у «Дії».

Кредити отримали громадяни чотирьох пільгових категорій:

  • військовослужбовці за контрактом, захисники України, силовики та члени їхніх сімей – 83% серед виданих кредитів;
  • медики 9%;
  • педагоги – 7%;
  • науковці – 1%.

Названо вартість воєнних збитків інфраструктурі УкраїниВартість воєнних збитків інфраструктурі України на сьогодні становить майже 140 млрд доларів.

У Мінекономіки зазначили, що програма діє майже по всій території України. Виключення складають тимчасово окуповані території та зони ведення бойових дій.

Наразі найбільш активно програмою скористалися у Київській області (183 квартири), Києві (87 квартир), Волинській (82 квартири), Рівненській (59 квартир) та Чернігівській областях (54 квартири).

Нагадаємо, з 1 жовтня в Україні працює програма «Доступна іпотека».

Також повідомлялося, як у «Дії» можна подати заявку на отримання іпотеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: