Посол спростував інформацію ЗМІ про те, що Зеленському відмовили у візиті до Ізраїлю

Читать на русском
Інформація про те, що ізраїльська влада відмовила президенту Володимиру Зеленському у візиті, є звичайною спекуляцією. Про це заявив посол України у Тель-Авіві Євген Корнійчук.
Фото: Getty Images

Інформація про те, що ізраїльська влада відмовила президенту Володимиру Зеленському у візиті, є звичайною спекуляцією.

Про це заявив посол України у Тель-Авіві Євген Корнійчук в інтерв'ю ізраїльському «Найкращому радіо».

Зеленський за час повномасштабної війни відвідав 23 країниВолодимир Зеленський за час повномасштабної війни здійснив 11 турів до союзників, відвідавши загалом 23 країни.

За його словами, представники українського лідера не зверталися із проханням про візит до влади Ізраїлю.

«Все це – спекулятивні розмови, які ніяк не пов'язані із нашими взаєминами. Не було офіційного звернення Зеленського. Я впевнений, що під час наступного міжнародного турне така можливість буде, а ізраїльський уряд не має жодних заперечень», – сказав дипломат.

Корнійчук додав, що можливості пересування Зеленського в ситуації повномасштабної війни дуже обмежені, а про його візити до різних країн повідомляють уже після прибуття.

«Може, це трохи дивно для ізраїльських журналістів, але, на мою думку, це логічно. У ситуації війни добре і правильно, коли ми дізнаємося про пересування Зеленського, коли він сходить із трапу літака до тієї країни, куди він прибуває. Тому дипломати та політики у такому разі не обговорюють, коли і куди приїде Зеленський», – наголосив посол.

Він також зазначив, що динаміка відносин президента Зеленського з урядом Ізраїлю залишається «досить позитивною».

Нагадаємо, вчора ізраїльський портал Ynet повідомив, що президенту України відмовили у візиті до Ізраїлю, аргументувавши це тим, що «зараз не час». За даними ЗМІ, до цього Зеленський нібито попросив вивчити можливість відвідати Ізраїль з візитом солідарності.

Раніше Зеленський заявив, що право Ізраїлю на захист не підлягає сумніву і що ніде у світі не можна давати шансу терору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: