Суд у Грузії дозволив розпочати процедуру імпічменту президентки Зурабішвілі

Читать на русском
Конституційний суд Грузії встановив факт порушення президенткою Саломі Зурабішвілі Конституції країни. Про це повідомляє видання Ехо Кавказу.
Фото: BBC

Конституційний суд Грузії встановив факт порушення президенткою Саломе Зурабішвілі Конституції країни.

Про це повідомляє видання Ехо Кавказу.

Союзник чи ні: яку позицію зайняла Грузія у війні рф проти УкраїниЧим Грузія допомогла Україні за час повномасштабної війни і в чому відмовила – на інфографіці. Тбілісі відмовився вводити санкції проти росії та надавати Україні військову допомогу.

Зазначається, що звернення депутатів партії «Грузинська мрія» про імпічмент підтримали 6 членів Конституційного суду, ще троє виступили проти.

Тепер парламент має два тижні на те, щоб розглянути і поставити на голосування питання про усунення Зурабішвілі в порядку імпічменту.

За версією депутатів «Грузинської мрії», президентка порушила Конституцію, коли вирушила в закордонні поїздки 1 та 6 вересня, не отримавши при цьому дозволу уряду. Цим вона нібито порушила статтю 52 Конституції Грузії.

Для затвердження імпічменту потрібно 100 голосів депутатів, проте, за даними журналістів, правляча партія не зможе забезпечити таку кількість на голосуванні.

Нагадаємо, у травні авіакомпанія Georgian Airways оголосила Саломе Зурабішвілі персоною нон грата через її заклики до бойкоту перевізника у зв'язку з поновленням прямих рейсів до Москви.

Раніше ми розповідали, яку позицію зайняла Грузія у війні росії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: