Спецслужби Грузії заявили про причетність України до підготовки держперевороту – у МЗС відреагували

Читать на русском
Служба державної безпеки Грузії стверджує, що в країні нібито готується держпереворот, до якого може бути причетна Україна. У МЗС уже відреагували на ці звинувачення.
Фото: АрміяInform

Служба державної безпеки Грузії стверджує, що на жовтень-грудень у країні нібито готуються протести з метою зміни влади насильницьким шляхом.

Відповідна заява з'явилася у Facebook-акаунті відомства.

За версією грузинських силовиків, до підготовки держперевороту нібито може бути причетний соратник Міхеїла Саакашвілі Гіоргі Лорткіпанідзе – колишній заступник міністра внутрішніх справ Грузії, який у 2015-2016 роках працював начальником Головного управління поліції на Одещині.

Також у список організаторів «перевороту» грузинська влада внесла командира Грузинського легіону Мамуку Мамулашвілі.

«Організатори розглядають можливість реалізації в Грузії сценарію, аналогічного до подій українського Євромайдану в 2014 році», - заявив представник грузинських спецслужб.

В українському МЗС уже відреагували на ці звинувачення. Спікер відомства Олег Ніколенко зазначив, що інформація не відповідає дійсності.

«Нинішня грузинська влада вкотре намагається демонізувати Україну, щоб вирішити свої внутрішньополітичні питання. Українська держава не втручалася, не втручається та не планує втручатися у внутрішні справи Грузії», – зазначив Ніколенко.

Нагадаємо, на початку липня між Україною та Грузією виникла напруженість через ситуацію зі здоров'ям українського громадянина Міхеїла Саакашвілі. Так, президент Володимир Зеленський доручив МЗС вручити послу Грузії ноту протесту через стан Саакашвілі. Крім того, представники МЗС запропонували послу повернутися до Тбілісі для пошуку шляхів вирішення ситуації.

Раніше повідомлялося, що МЗС Грузії назвало дії України «крайньою формою ескалації дипвідносин», проте від дій у відповідь відмовилося.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: