Нідерланди виділять Україні понад 100 млн євро: на що підуть кошти

Читать на русском
Влада Нідерландів надасть Україні пакет фінансової підтримки на 102 мільйони євро. Він включатиме засоби для захисту інвестицій, відновлення територій та підтримки реформ.
Фото: Getty Images

Влада Нідерландів надасть Україні пакет фінансової підтримки на 102 мільйони євро.

Про це повідомили у пресслужбі Кабінету Міністрів.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Там наголосили, що це вже третій пакет фінансової допомоги для України у 2023 році. Він включатиме засоби для захисту інвестицій, відновлення територій та підтримки реформ.

Так, 60 млн євро спрямують на страхування нідерландських компаній, які інвестуватимуть в Україну, а 5 млн виділять на відновлення звільнених територій.

Ще 20 млн євро буде надано «Нафтогазу» на закупівлю газу для проходження цього опалювального сезону, а 10 млн євро – на постачання обладнання для відновлення українського енергосектору.

Крім того, ще 7 мільйонів виділять на реформування фінансових інституцій у рамках інтеграції до ЄС.

Нагадаємо, про другий пакет фінансової допомоги повідомлялося на початку липня. Тоді Нідерланди виділили Україні понад 118 мільйонів євро.

Раніше повідомлялося, що уряд Нідерландів надасть ЗСУ додаткові системи ППО для захисту українського неба від російських ракет та дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: