В Україні збиратимуть мед із замінованих полів – МЗС запускає новий проєкт для збору коштів

Читать на русском
На замінованих полях за допомогою дронів та бджіл збиратимуть мед. Проєкт має привернути більше уваги світу до проблеми замінування територій та зібрати додаткові кошти.
minefieldshoney.onepage.me

В Україні запустили проєкт «Мед мінних полів», який має на меті привернути більшу увагу світу до проблеми замінування територій та зібрати додаткові кошти для її вирішення.

Як йдеться на урядовому порталі, проєкт реалізує МЗС України спільно із Saatchi & Saatchi Ukraine та агропромисловою компанією Kernel.

Україна – найбільш замінована країна світу: скільки української території забруднено мінамиНавіть якщо війна закінчиться завтра, долати її наслідки доведеться ще дуже довго. Про те, яка частина території України забруднена мінами та наслідки цього – в інфографіці Слово і діло

Ідея проєкту полягає в наступному: щоб уникнути контакту з мінами, дрони засівають заміноване сільськогосподарське поле спеціальною сумішшю медоносних трав. Після цього нектар збирають бджоли, яким також не страшні міни.

Підготовчі роботи та тестовий засів поля вже проведено. Також запущено сайт для попереднього замовлення меду, на повну потужність проєкт запрацює навесні.

Зібраний на мінних полях мед українські дипломати братимуть собою на зустрічі та в міжнародні поїздки та даруватимуть його колегам з інших країн й публічним особам.

«Цей проєкт дозволить МЗС привернути більшу увагу світу до проблеми російського замінування української землі та мобілізувати додаткові ресурси для її вирішення. Воєнна дипломатія використовує кожну можливість для досягнення результату. Всі креативні та технологічні засоби спрямовані на те, щоби посилити нашу комунікацію та швидше очистити українську землю від російських мін та боєприпасів», – сказав Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, Україна – одна з найбільш замінованих країн світу. Мінами забруднено 30% території, понад 174 тисячі кв. км.

Раніше у Кабміні назвали чотири кроки, які дозволять прискорити процес розмінування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: