У Міноборони розповіли, скільки українців загинуло від мін та вибухонебезпечних предметів

Читать на русском
З початку війни в Україні від мін та інших вибухонебезпечних предметів загинуло 246 мирних жителів. Про це повідомили в управлінні протимінної діяльності Міністерства оборони.
Фото: svidok.info

З початку війни в Україні від мін та інших вибухонебезпечних предметів загинуло 246 мирних жителів.

Про це повідомив начальник управління протимінної діяльності Міністерства оборони полковник Олег Шуварський, цитує його Укрінформ.

Україна – найбільш замінована країна світу: скільки української території забруднено мінамиНавіть якщо війна закінчиться завтра, долати її наслідки доведеться ще дуже довго. Про те, яка частина території України забруднена мінами та наслідки цього – в інфографіці Слово і діло

Він зазначив, що через підрив на мінах загинули 13 дітей. Крім того, ще 521 цивільний отримав поранення (з них 53 – діти).

«Ми розуміємо проблему і намагаємося зробити більше, ніж можливо, щоб усунути мінну небезпеку. Зараз консолідована позиція міжнародних партнерів, які входять до коаліції країн, які підтримують нас саме у питанні гуманітарного розмінування, є однозначною і непохитною. Тому ми маємо підтримку з питань надання нам сучасних технічних засобів та спеціального обладнання для проведення розмінування», – повідомив Шуварський.

Він також зазначив, що використання машин механізованого розмінування дозволило підвищити результативність виконання заходів щодо очищення територій.

Так, максимальна результативність сапера за добу може досягати 100 м2, а машини механізованого розмінування – від 3000 до 5000 м2.

Нещодавно у ДСНС розповіли, яка частина території України забруднена вибухонебезпечними предметами.

Варто зазначити, що у липні ЗМІ повідомляли, що через масштаби забруднення Україні може знадобитися 750 років для розмінування території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: