Кого дивляться українці під час війни: топ вітчизняних YouTube-блогерів із найбільшою аудиторією

Читать на русском

Війна з росією триває не лише на полі бою, а й на інформаційному фронті. І російській пропаганді дуже важливо протиставляти якісний український контент на воєнну тематику. «Слово і діло» вирішило заглянути в український YouTube і склало топ блогерів з найбільшою кількістю підписників, які працюють з довколавоєнними темами.

Топ українських YouTube-блогерів, які висвітлюють війну з росією, із найбільшою кількістю підписників – на інфографіці.
Топ українських YouTube-блогерівСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

На першому місці серед найпопулярніших українських YouTube-блогерів перебуває журналіст Дмитро Гордон. Причому лідирують за кількістю переглядів одразу два його канали.

Канал «У гостях у Гордона» налічує 3,48 млн підписників та майже 1,6 млрд переглядів. Трохи менше підписників у каналу «Дмитро Гордон» – 2,17 млн осіб, кількість переглядів перевищує 909 млн.

На другому місці серед блогерів, які висвітлюють тему війни – радник керівника ОПУ Олексій Арестович, якого на початку вторгнення вважали таким собі «заспокійливим» для українців. На його канал підписано 1,67 млн осіб, кількість переглядів – 275,3 млн.

На YouTube-канал активіста Сергія Стерненка підписано 1,26 млн осіб. Переглядів у нього, до речі, більше, ніж у Арестовича – 371,6 млн.

На канал «Ходять чутки», який веде журналістка Раміна Есхакзай, підписано 1,25 млн людей. Кількість переглядів складає 151,2 млн.

Блогер Олексій Дурнєв з початку повномасштабної війни змінив профіль свого YouTube-каналу – тепер він веде його українською мовою та розповідає про росіян. На канал Дурнєва підписано 1,24 млн осіб.

Трохи більше мільйона підписників на YouTube у Володимира Золкіна, який прославився інтерв'ю із полоненими російськими окупантами. Кількість переглядів на його каналі – 237,2 млн.

961 тисяча підписників у каналу українського журналіста Романа Цимбалюка, який до повномасштабної війни працював кореспондентом у Москві.

У журналіста-міжнародника Івана Яковини 901 тисяча підписників, на його каналі 288,1 млн переглядів.

879 тисяч осіб підписано на військового експерта Олега Жданова, який став особливо популярним після початку повномасштабної війни.

Замикає десятку найпопулярніших YouTube-блогерів народний депутат Олексій Гончаренко: його канал має 826 тисяч підписників і 377,4 млн переглядів.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, що американський мільярдер Ілон Маск говорив про Україну і що зробив.

Також ми писали, хто з найбагатших людей світу та чим допоміг Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: