У МЗС оновили дані щодо кількості загиблих українців в Ізраїлі

Читать на русском
Внаслідок бойових дій в Ізраїлі кількість жертв серед громадян України знову зросла, повідомили в МЗС.
AFP via Getty Images

Внаслідок бойових дій в Ізраїлі кількість жертв серед громадян України зросла до 7 осіб. Ще 9 людей поранено. Також є зниклі безвісти.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко у Facebook 12 жовтня.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

«Кількість загиблих українців в Ізраїлі зросла до семи людей. Консули встановили їхні особисті дані, підтримують зв'язок із родичами та вживають заходів для репатріації тіл», – написав Ніколенко.

Також, за його словами, 9 громадян України отримали поранення різного ступеня важкості. Ще 9 українців вважаються зниклими безвісти. Українське посольство взаємодіє із ізраїльськими службами безпеки у контексті пошуку зниклих.

Спікер МЗС додав, що понад тисячу українських громадян звернулися за допомогою у виїзді з території Ізраїлю через скасовані авіарейси. Дипломати готують на суботу, 14 жовтня, перший евакуаційний рейс до Румунії. Згодом будуть і додаткові евакуаційні рейси.

Також близько 200 українців зголосилися евакуюватися з сектору Газа. Водночас, зазначив Ніколенко, через відсутність безпеки виїзд наразі неможливий.

Нагадаємо, раніше було відомо про 6 загиблих українців в Ізраїлі. Усього з початку нападу ХАМАС в Ізраїлі кількість жертв досягла 1300 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: