Призначено перший евакуаційний рейс українців з Ізраїлю та сектору Газа – посол

Читать на русском
Посольство України розпочало евакуацію громадян з Ізраїлю та сектору Газа. Перший рейс вирушить вже в суботу.
contrail.shop

Посольство України розпочало евакуацію громадян з Ізраїлю та сектору Газа. Перший рейс вирушить вже в суботу. Другий, ймовірно, у неділю.

Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телемарафону у середу, 11 жовтня.

Україно-ізраїльські відносини: чи підтримують країни одна одну в ООНЯк Україна та Ізраїль голосують в ООН за принципові один для одного питання – на інфографіці.

За його словами, на території Ізраїлю по допомогу звернулися близько тисячі людей. Загалом на консульському обліку в Ізраїлі перебуває близько 15 тисяч громадян України.

«На перший евакуаційний рейс ми вже фактично поширили 200 квитків за, умовно кажучи, довоєнною ціною, до Румунії, на суботу. Я думаю, на неділю плануватимемо ще один рейс», – повідомив посол.

Він зазначив, що аеропорт Бен Гуріон працює у штатному режимі, проте через ажіотаж зросла вартість квитків.

Посольство допомагає вилетіти громадянам України, які перебували на лікуванні, сім'ям з дітьми, які приїхали тимчасово, туристам, у яких скасували рейси. Крім цього, посольство надає допомогу громадянам, які не мають можливості оплатити переліт.

Окремо проводиться робота з евакуації українців, які мешкають у секторі Газа. У відділенні посольства України в Палестині на консульському обліку перебувають близько тисячі осіб, з них близько 300 мешкають у Газі.

Зараз ініціативна група зібрала списки для евакуації на 160 осіб, і ця кількість постійно зростає, на Єгипет через Рафах, і далі в будь-яку третю країну.

Нагадаємо, вранці 11 жовтня у МЗС підтвердили загибель ще одного українця в Ізраїлі. Раніше в Ізраїлі дипломати розшукали сімох громадян України, які вважалися зниклими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: