У тисяч солдатів армії рф проблеми з психічним здоров'ям – британська розвідка

Читать на русском
Командування російської армії відправило на фронт майже 100 тисяч військових із розладами психіки.
Getty Images

Російська армія зіткнулася із кризою психічного здоров'я у військових. Психологи рф ще рік тому виявили близько 100 тисяч солдатів, які страждають на посттравматичні стресові розлади (ПТСР).

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії у новому звіті.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

Зазначається, що зараз кількість військових із ПТСР напевно більша, оскільки російські солдати не можуть забезпечити достатню ротацію та відновлення сил.

«На проблему звертали увагу багато командирів, у тому числі колишній генерал-майор 58-ї загальновійськової армії Іван Попов, якого було звільнено від командування в липні 2023 року. Є додаткові ознаки того, що лікарі рф відправляють на фронт непридатних до війни військових», – розповіли у британській розвідці.

За її даними, у 2023 році кількість апеляційних позовів проти російських військово-лікарських комісій була вищою, ніж минулого року. Водночас багато справ було відхилено, а позови залишено без розгляду.

Розвідка вважає, що військові з порушенням психічного здоров'я на фронті – одна з причин низької ефективності армії рф в боях.

Нагадаємо, у ГУР спрогнозували терміни нової хвилі мобілізації в росії. А британська розвідка припускала, що президент рф володимир путін пригальмує з мобілізацією до виборів у березні 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: