Росія посилює мобілізацію на півдні України – ЦНС

Читать на русском
Російська окупаційна влада посилила мобілізаційні заходи на тимчасово захоплених територіях Херсонської області. Про це повідомляє пресслужба Центру національного спротиву.
Фото: Reuters

Російська окупаційна влада посилила мобілізаційні заходи на тимчасово захоплених територіях Херсонської області.

Про це повідомляє пресслужба Центру національного спротиву.

Рф створила «комісаріати» в окупації для вилучення техніки для загарбників – спротивЧерез значні втрати російські загарбники утворили військові комісаріати в окупації для вилучення цивільної техніки на користь військам.

Там розповіли, що тепер при отриманні паспорта країни-агресора українцям вручають ще й повістки у військкомати. Це робиться для того, щоб поставити на військовий облік якомога більше чоловіків.

«Гауляйтери заявляють, що це лише планові заходи. Але ці ж гауляйтери раніше заявляли, що жодного військового обліку на ТОТ не планується. Та й питання, навіщо вести військовий облік, якщо не планується призов, залишається риторичним», – повідомили у ЦНС.

Зазначається також, що до військкоматів, сформованих на півдні України, увійшли кадрові військові з росії. За даними опору, саме вони вчиняють міжнародний злочин, коли вербують та готуються мобілізувати населення окупованих територій.

Нещодавно в ЦНС повідомляли, що росіяни на окупованій частині Херсонської області вирішили шпигувати за студентами та перевіряють їхні телефони прямо у навчальних закладах.

Також повідомлялося, що на Херсонщині окупанти збираються провести ревізію майна українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: