Путін може пригальмувати з мобілізацією до президентських виборів – британська розвідка

Читать на русском
У росії до президентських виборів у березні 2024 року Кремль навряд чи оголосить про нові хвилі мобілізації.
Getty Image

У росії до президентських виборів у березні 2024 року Кремль навряд чи оголосить про нові хвилі мобілізації. Але цілком імовірно, що вони традиційно проходитимуть неофіційно.

Про це йдеться у черговому звіті Міністерства оборони Британії на основі розвідданих.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

Президентські вибори у росії відбудуться 17 березня 2024 року. Як вважають у Міноборони Британії, президент рф володимир путін напевно знову балотуватиметься, хоча ще не оголосив про свій намір публічно.

У розвідці припускають, що виборча кампанія путіна неофіційно розпочнеться у листопаді 2023 року.

«Майже, ймовірно, виборча кампанія путіна буде зосереджена на темі росії як окремої цивілізації, яка потребує захисту від зовнішніх ворогів - розповіді, що часто використовується для виправдання дій держави та консолідації влади путіна. Напередодні виборів кремль напевно намагатиметься мінімізувати непопулярні політичні кроки. Тому дуже малоймовірно, що будь-яку подальшу хвилю мобілізації буде здійснено до президентських виборів у березні 2024 року», – заявили у розвідці.

Хоча вибори в росії є об'єктом втручання та контролю з боку кремля, вони залишаються основним інструментом політичної легітимації, зазначили у Міноборони Британії.

Нагадаємо, раніше у розвідці повідомляли, що росія вербує іноземців, щоб уникнути мобілізації перед виборами. При цьому рф збирається проводити «призов» на окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: