Росіяни почали економити снаряди на півдні: Гуменюк припустила, чому

Читать на русском
Російські окупаційні війська зменшили кількість обстрілів на півдні України. Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.
Фото: Courtesy Photo

Російські окупаційні війська зменшили кількість обстрілів на півдні України.

Таку заяву зробила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк під час брифінгу у Media Center Ukraine.

Вона розповіла, що хоч використання кількості боєприпасів залишається на показниках 300–400 одиниць, загальна кількість обстрілів поступово знижується.

«Раніше було і набагато більше снарядів. Наразі ми спостерігаємо певний економ-режим у їх використанні», – повідомила Гуменюк.

Вона пояснила, що ворог почав економити снаряди через руйнування українськими військами системи постачання та зберігання.

«Тобто поки що говорити про загальну нестачу рано, але вже руйнація нами їхньої логістики відбивається, і знищення польових пунктів боєпостачання відбивається на кількості обстрілів», – уточнила спікер.

Нагадаємо, нещодавно Гуменюк повідомила, що росіяни намагаються накопичити ракети та провести додаткову злагодженість для масованих ударів по енергетичних об'єктах України восени та взимку. Із цим пов'язане зменшення кількості ракетних атак.

Раніше у ЗСУ розповіли про дії українських військових на лівому березі Дніпра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: