У Києві почали підключати до тепла перші об'єкти – подробиці від Кличка

Читать на русском
У Києві почали підключати до тепла об'єкти соціальної інфраструктури – лікарні, школи, а також дитячі садки. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.
Фото: РБК-Україна

У Києві почали підключати до тепла об'єкти соціальної інфраструктури – лікарні, школи, а також дитячі садки.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко, його цитує пресслужба Київської міськради.

Шмигаль розповів, чи зростуть тарифи на комуналку взимкуГлава Кабміну відповів, що буде з тарифами на комунальні послуги до кінця опалювального сезону 2023-2024 років.

За словами міського голови, об'єкти підключають відповідно до заявок їхніх керівників. Водночас подачу тепла до житлових будинків та будівель комунальної сфери поки що не розпочинали.

«Ми орієнтуємось на погоду, щоби раціонально витрачати тепло. Коли три доби середньодобова температура опускатиметься нижче +8 градусів із наступним прогнозом на похолодання, почнемо підключати і комунальні будівлі. Тоді ж – за їхніми заявками – і будинки ОСББ, ЖБК відомчі», – сказав Кличко.

Мер також запевнив, що місто виконало всі заплановані та необхідні для старту опалювального сезону роботи.

Так, близько сотні котелень столиці забезпечені можливостями оперативного перемикання на роботу від генераторів. Крім того, місто придбало 23 мобільні пересувні котельні, які будуть задіяні у разі відключення опалення в об'єктах соціальної інфраструктури.

Нагадаємо, у середині вересня повідомлялося, що до осінніх холодів та зими в Україні готові понад 80% житлових будинків, та 86% шкіл, дитсадків та лікарень.

Раніше стало відомо, скільки «пунктів незламності» працюватиме цієї зими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: