Зеленський ввів у дію рішення РНБО про збільшення видатків на оборону

Читать на русском
Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО про виділення з бюджету на оборону понад 21 відсоток ВВП.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про виділення з державного бюджету на 2024 рік не менше ніж 21,6% валового внутрішнього продукту на оборону.

Відповідний указ оприлюднено на сайті глави держави.

Як змінювалися видатки на оборону за роки незалежності УкраїниОборонна стаття видатків залишається у пріоритеті вже другий рік поспіль. З початку 2023-го витрати перевищили трильйон. Але такі суми виділяли не завжди. Деталі – на інфографіці.

Указом Зеленський затвердив рішення Ради нацбезпеки та оборони «Про пропозиції до проєкту закону України «Про державний бюджет України на 2024 рік» по статтях, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки та оборони України».

Кабміну доручили при доопрацюванні державного бюджету-2024 передбачити загальний фінансовий ресурс на оборону не менше ніж 21,6% ВВП. При цьому на фінансування потреб сектору безпеки та оборони України Кабмін має передбачити щонайменше 1,69 трлн грн.

Нагадаємо, уряд уже надіслав до Верховної Ради проєкт бюджету на наступний рік. Більше половини його витрат – 1 трлн 685 млрд грн – буде спрямовано на оборону та безпеку.

Більше про те, як можуть змінити витрати держави порівняно з поточним роком – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: