ВАКС заново розпочав засідання у справі адвоката, її призначили до розгляду

Читать на русском
Антикорупційний суд повторно розпочинав розгляд справи адвоката і вже завершив проведення підготовчого засідання.
Володимир Макода

Вищий антикорупційний суд заново розпочинав розгляд справи за обвинуваченням адвоката Володимира Макоди у шахрайському заволодінні 120 тисячами доларів через заміну судді. Провадження призначили до розгляду по суті.

Таке рішення 27 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 52017000000000434 від 26.06.2017, за обвинуваченням (Володимира Макоди – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (у редакції 2001 року), ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, протягом серпня-листопада 2017 року Макода з метою особистого збагачення, використовуючи своє особисте знайомство та дружні стосунки з одним із суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ, підбурив директора ТОВ «Гостинець» Юлію Гринду до надання неправомірної вигоди суддям вказаного суду за ухвалення рішення в її інтересах. В подальшому, отримавши від цієї особи грошові кошти в розмірі 120 тис. дол., заволодів ними.

Частину цих коштів він витратив на власні потреби, а решту продовжив зберігати за місцем свого проживання та за місцем здійснення адвокатської діяльності до моменту їх виявлення та вилучення під час санкціонованих обшуків. У 2019 році справу вже призначали до розгляду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: