Прем'єр Нідерландів не підтримує ідею розширення Євросоюзу до 2030 року

Читать на русском
Прем’єр Нідерландів Марк Рютте не підтримує чітких часових рамок для розширення Євросоюзу і переконаний, що кандидати в члени ЄС повинні виконати низку умов без жодних поступок.
Фото: aussiedlerbote.de

Виконувач обов’язків прем'єр-міністра Нідерландів Марк Рютте заявив, що не підтримує ідею розширення Європейського Союзу до 2030 року, вперше озвучену головою Європейської ради Шарлем Мішелем.

Про це Рютте сказав журналістам в іспанській Гранаді 5 жовтня, передає Dutch News.

Коли Україна стане членом Євросоюзу: прогнози українських та європейських політиківПрогнози українських та європейських політиків щодо термінів вступу України до ЄС – на інфографіці.

Політик переконаний, що кандидати в члени ЄС повинні виконати низку умов і в цьому плані на жодні поступки йти не можна.

«Я зовсім не згоден з ідеєю щодо 2030 року. Питання не в тому, коли країна буде готова, а в тому, чи готова вона», – пояснив він.

На думку Рютте, якщо до ЄС, де вже є 27 членів, приєднається ще більше країн, «процес ухвалення рішень і низка інших речей ускладняться ще більше».

Нагадаємо, голова Європейської Ради Шарль Мішель вважає, що Україна може приєднатися до ЄС у 2030 році, якщо будуть виконані всі необхідні умови.

Крім того, наприкінці серпня Мішель заявив, що Євросоюз має бути готовим до прийому до свого складу нових країн-членів до 2030 року.

У Єврокомісії не погодилися зі словами Мішеля про розширення ЄС до 2030 року, пояснивши це тим, що членство залежить не від часу перебування у статусі кандидата, а від виконаних критеріїв.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: